Avrupa Komisyonu Dow - Dupont Birleşmesine
Koşullu Onay Verdi

ShowStyle Header Template

Avrupa Komisyonu DOW ve DUPONT birleşmesine koşullu olarak onay verdi. Eşitlerin birleşmesi olarak adlandırılan bu dev birleşme sonrasında üç alanda güçlü ve bağımsız şirket ortaya çıkacak. Bu birleşmenin 3 milyar dolar maliyet sinerjisi sağlaması ve buna bağlı olarak da 1 milyar dolar büyüme sinerjisi oluşturması bekleniyor

DuPont (NYSE: DD) ve The Dow Chemical Company’den (NYSE: DOW) yapılan açıklamada, Avrupa Komisyonu’nun (EC) eşitlerin birleşmesi olacak şekilde iki şirketin önerilen birleşmesi için  koşullu onay verdiğini duyurdu.

Onay süreci anlamında bir kilometre taşı olan bu gelişme, şirket birleşmesi işleminin tamamlanmasına yönelik de önemli bir adım teşkil ediyor. Birleşme işleminin ardından da üç alanda bağımsız, halka açık şirket kurulması planlanıyor. İşlem sonucunda, büyüme sinerjilerinde 1 milyar dolarlık potansiyelle birlikte yaklaşık 3 milyar dolarlık önemli maliyet sinerjisi ortaya çıkması bekleniyor. Daha uzun vadede şirketlerin tarım, özel ürünler ve malzeme bilimi alanı olmak üzere üçe ayrılması sonucunda hissedarlar ve müşteriler için daha da büyük değerlerin, çalışanlar için de daha çok fırsatın ortaya çıkması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu’nun onayının, DuPont ve Dow şirketlerinin onayla ilişkili olarak Komisyona iletilen taahhütlerinin yerine getirilmesi koşuluna bağlı olduğu bildirildi. Bu koşula göre  DuPont, sahip olduğu Hububatta Geniş Yapraklı Yabancı Ot İlaçları (Cereal Broadleaf Herbicides) ve bazı insektisitler (böcek öldürücü ilaçlar -Chewing Insecticides) ürün portföylerini elden çıkaracak.  DuPont ayrıca, tohum işleme, nematisid ve son aşama Ar-Ge programları dışında kalan  Bitki Koruma Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) bölümünü de elden çıkaracak. DuPont, muaf tutulan ürünleri geliştirmeye ve piyasaya kazandırmaya devam edecek. Piyasaya sürülen ürünlerin desteklenmesi ve DuPont bünyesinde kalacak Ar-Ge programları için ihtiyaç duyulan personel de bu koşuldan muaf tutuluyor. DuPont hâlihazırda adı geçen bitki koruma varlıklarını elden çıkarmak üzere müzakereleri yürütmektedir.

Dow Chemicals ise Etilen Akrilik Asit (EAA) kopolimerleri ve iyonomerleri küresel iş kolunu elden çıkarmak üzere 2 Şubat 2017 tarihinde SK Global Chemical Co. LTD ile anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Bu elden çıkarma işlemleri de, düzenleyici kurumlara sunulacak dosyalar, yerel istihdam kanun ve düzenlemeleri dâhil diğer kapanış koşullarına ek olarak Dow ile DuPont’un şirket birleşmesi işlemini tamamlamaları koşuluna bağlandı.

DuPont’un bitki koruma iş kolunun bir bölümünün elden çıkarılmasını müteakip, Dow-DuPont birleşmesinden ortaya çıkacak Tarım Şirketi  , mısır ve soya geniş yapraklı ve ot kontrolünde mükemmel bir portföy ile tahıl zararlılarının kontrolü portföyü, DuPont’un hastalık kontrolündeki güçlü pozisyonu ve Dow AgroSciences’ın sektör lideri insektisid portföyü de dâhil olmak üzere güçlü bitki koruma varlıklarını elinde tutmaya devam edecektir. Tarım Bölümü büyümeyi hızlandıracak şekilde konumlanmış olacak; hem tohum hem de kimya sahalarında kuvvetli yapılanmaları güçlendirerek yenilikçi çözümlerden oluşan üstün bir portföy, daha fazla seçenek ve değere karşılık rekabetçi fiyatlarla dünyanın dört bir yanındaki çiftçilere daha iyi hizmet verecektir.

Şirketler, tamamlanacağına inandıkları bu birleşmeye yönelik geri kalan yetkili makamlardan da onay almak üzere düzenleyici kurumlarla yapıcı şekilde çalışmaya devam etmektedirler.

Ayrıntılı bilgiye www.dowdupontunlockingvalue.com adresinden erişebilirsiniz.

DUPONT HAKKINDA

DuPont (NYSE: DD), 1802’den beri, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetlerle, küresel pazara birinci sınıf bilim ve mühendislik sunmaktadır. DuPont müşterilerle, hükümetlerle, sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle işbirliği yaparak, dünyanın dört bir yanındaki insanlara sağlıklı gıda götürmek, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak ve yaşamı ve çevreyi korumak gibi küresel sorunlara çözüm bulunmasına yardım edebileceğine inanmaktadır. DuPont ve DuPont’un kapsayıcı inovasyon taahhüdü ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.dupont.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

DOW HAKKINDA

Dow (NYSE: DOW) insanlığın ilerlemesi için en önemli olan alanlarda tutkuyla inovasyon yapmak üzere bilimle teknolojinin güçlerini birleştirir. Dow, taze gıda, daha güvenli ve sürdürülebilir ulaştırma, temiz su, enerji verimliliği, daha uzun ömürlü altyapı ve artan ziraî verimlilik ihtiyacı dâhil olmak üzere dünyanın en zorlu sorunlarının çoğunun çözülmesine yardımcı olmak üzere malzeme, polimer, kimya ve biyoloji bilim dallarından değer çıkaran inovasyonlara yön verir. Dow'un entegre, piyasa güdümlü portföyü 175 ülkede ve ambalaj, altyapı, ulaştırma, tüketici bakımı, elektronik ve tarım gibi yüksek oranda büyüyen sektörlerde bulunan müşterilerimize yönelik çok geniş bir yelpazeye yayılan teknoloji tabanlı ürünler ve çözümler üretir. 2016 yılında Dow’un yıllık satışı $48 milyarı bulmuş, tüm dünyada yaklaşık 56 000 kişiye iş imkânı sunulmuştur. Şirketin sayısı 7000’i aşkın ürün aileleri dünyanın dört bir yanındaki 34 ülkede bulunan 189 sahada imâl edilmektedir. Açıkça aksi belirtilmedikçe, "Dow" veya "Şirket" atıfları The Dow Chemical Company ile bağlı iştiraklerini ifade etmektedir. Dow hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.dow.com