Dow ve DuPont, DowDuPont için Yönetim Kurulunu Duyurdu

Edward D. Breen-Andrew N. Liveris-DowDuPont

DuPont (NYSE:DD) ve The Dow Chemical (NYSE:DOW), eşitlerin birleşmesi olacak şekilde iki şirketin önerilen birleşmesi için Yönetim Kurulu üyelerini açıkladı.

Birleşme anlaşması gereğince, DowDuPont yönetimi 8 mevcut Dow yöneticisi ve 8 mevcut DuPont yöneticisi olmak üzere 16 kişiden oluşacak.

Dow:

DuPont:

DowDuPont’un Eş Başkanlı Yönetimi
Atamalar, önerilen birleşme işleminin tamamlanmasının ardından geçerli olacak. Her iki şirket de bir yandan birleşmeye giden yolda çalışırken bir yandan da DowDuPont için yönetişim yapısını geliştirmeye devam ediyor. DowDuPont Yönetim Kurulunun belirlenen öncelikleri; yönetişim ve uyumluluk gerekliliklerini yerine getirmeyi ve mümkün olan en kısa sürede portföylerin kapsamlıca incelenmesini ve bunların uyumunu, toplam sinerjiyi ve üç farklı uzmanlık alanında şirket kurulması sürecini kapsamaktadır. Bu öncelikler, DowDuPont'un vergiden muaf şekilde üç bağımsız halka açık şirkete ayrılmasını öngörerek oluşturulmuştur.

Dow Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Andrew N. Liveris konuyla ilgili olarak “Bugünkü duyuru, bu değer yaratan işlemi tamamlamamız için oldukça önemli bir başka dönüm noktası oldu. Bu yöneticilerin her biri, DowDuPont Yönetim Kuruluna onlarca yıllık deneyimlerini getirecekler. Taahhüt edilen sinerjilerin elde edilmesi ve amaçlanan şirket bölünmesinin olabildiğince hızlı gerçekleşebilmesi için bu birinci sınıf Yönetim Kurulu ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

DuPont Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Edward D. Breen ise; “DowDuPont Yönetim Kurulu, hissedarlarına uzun vadeli değer yaratmaya odaklanan son derece başarılı liderlerden oluşacak. Birlikte, öncelikle DowDuPont kombinasyonunun önemli bir vaadini ve daha sonrasında ise inovasyon, büyüme ve yeniden yatırımla tüm paydaşlara fayda sağlayacak dünya lideri şirketlerin yaratılması sözümüzü yerine getireceğiz.” dedi.

Daha önce açıklandığı üzere birleşmeden sonra ortaya çıkacak üç bağımsız şirket, alanında lider ve yalnızca konusuna odaklanan bir Tarım şirketi ve bir Malzeme Bilimi şirketi ile teknoloji ve inovasyon odağıyla önde gelen bir Nitelikli Ürünler şirketini kapsayacak. DowDuPont Yönetim Kurulu; müşterilere üstün çözümler ve tercihler sunmak için şirketlerin her birinin net bir odağa, uygun bir sermaye yapısına, belirgin ve çekici bir yatırım tezine, ölçek avantajlarına ve inovasyon odaklı yatırımlara sahip olmasını sağlamayı taahhüt etmektedir. Şirketler, birleşmenin 1 Ağustos 2017 ile 1 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşeceği beklentisini yeniden teyit ettikleri açıklamada kurulması planlanan üç bağımsız şirketin birleşmeyi takiben 18 ay içerisinde kurulacağını belirtti.

Ayrıntılı bilgiye www.dowdupontunlockingvalue.com adresinden erişebilirsiniz.

DUPONT HAKKINDA

DuPont (NYSE: DD), 1802’den beri, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetlerle, küresel pazara birinci sınıf bilim ve mühendislik sunmaktadır. DuPont müşterilerle, hükümetlerle, sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle işbirliği yaparak, dünyanın dört bir yanındaki insanlara sağlıklı gıda götürmek, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak ve yaşamı ve çevreyi korumak gibi küresel sorunlara çözüm bulunmasına yardım edebileceğine inanmaktadır. DuPont ve DuPont’un kapsayıcı inovasyon taahhüdü ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.dupont.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

DOW HAKKINDA

Dow (NYSE: DOW) insanlığın ilerlemesi için en önemli olan alanlarda tutkuyla inovasyon yapmak üzere bilimle teknolojinin güçlerini birleştirir. Dow, taze gıda, daha güvenli ve sürdürülebilir ulaştırma, temiz su, enerji verimliliği, daha uzun ömürlü altyapı ve artan ziraî verimlilik ihtiyacı dâhil olmak üzere dünyanın en zorlu sorunlarının çoğunun çözülmesine yardımcı olmak üzere malzeme, polimer, kimya ve biyoloji bilim dallarından değer çıkaran inovasyonlara yön verir. Dow'un entegre, piyasa güdümlü portföyü 175 ülkede ve ambalaj, altyapı, ulaştırma, tüketici bakımı, elektronik ve tarım gibi yüksek oranda büyüyen sektörlerde bulunan müşterilerimize yönelik çok geniş bir yelpazeye yayılan teknoloji tabanlı ürünler ve çözümler üretir. 2016 yılında Dow’un yıllık satışı $48 milyarı bulmuş, tüm dünyada yaklaşık 56 000 kişiye iş imkânı sunulmuştur. Şirketin sayısı 7000’i aşkın ürün aileleri dünyanın dört bir yanındaki 34 ülkede bulunan 189 sahada imâl edilmektedir. Açıkça aksi belirtilmedikçe, "Dow" veya "Şirket" atıfları The Dow Chemical Company ile bağlı iştiraklerini ifade etmektedir. Dow hakkında daha ayrıntılı bilgi için www.dow.com