DuPont, 2017'nin İkinci Çeyrek ve İlk Yarı Sonuçlarını Açıkladı

DuPont Logo

Satış hacmi kazançları, satışlarda yüzde 5’lik büyüme sağladı

İş kolu işletme marjlarında genişleme devam etti

Dow ile "Eşitlerin Birleşmesi"nin Ağustos ayında tamamlanması bekleniyor

İSTANBUL, 26 Temmuz 2017 – Küresel pazara birinci sınıf, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetler sunan bir bilim şirketi olan DuPont bugün 2017 yılının ikinci çeyreğine ait devam eden operasyonlardan elde edilen GAAP1 kârını hisse başına 0,97 $; işletme kârını ise hisse başına 1,38 $ olarak açıkladı.  Bir önceki yılın GAAP1 ve işletme kârı ise hisse başına sırasıyla 1,16 $ ve 1,24 $ olarak gerçekleşmişti.

2017’nin ilk yarısında, DuPont devam eden operasyonlardan hisse başına 2,50 $ GAAP1 kârıyla hisse başına 3,02 $ işletme kârı elde etti. Önceki yılın aynı dönemine ait hisse başına GAAP1 ve işletme kârı sırasıyla 2,55 $ ve 2,50 $ olarak gerçekleşmişti.

İkinci çeyrekte satışlar, yerel fiyatların yüzde 1 düşmesiyle kısmen dengelenen yüzde 6’lık satış hacmi kârına bağlı olarak, bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla toplam 7,4 milyar $’a ulaştı.

Satış hacmi, başta Tarım, Elektronik & İletişim ve Koruma Çözümleri olmak üzere tüm iş kollarında büyüme kaydetti. İlk yarıda 15,2 milyar $ olarak kaydedilen satışlar, satış hacminden ileri gelen yüzde 5’lik kâra bağlı olarak önceki yıla göre yüzde 5 arttı. Satışlar başta Tarım, Performans Materyalleri ve Elektronik & İletişim olmak üzere çoğu iş kolunda büyüdü.  Tarım iş kolunda satışlar, Güney Amerika’daki Pazar yaklaşımıdeğişikliği dâhil, tohum teslimatlarının zamanlamasındaki değişimlerden olumlu etkilendi. Söz konusu değişiklik ilk yarıdaki satışlara yaklaşık 200 milyon $ veya yüzde 1’lik katkı sağladı.

DuPont Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ed Breen, “Artan hisse başına işletme kârı ve satışlarımızdaki yüzde 5’lik güçlü büyümenin ardında, son derece verimli çalışan inovasyon sistemimizin getirdiği hacim büyümesi yatıyor,” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Dow ile Ağustos’ta tamamlanması beklenen birleşmeye doğru giderken, ekiplerimizin ortaya koyduğu dikkat, etkili ve verimli çalışmanın sonuçlarını görmeye devam ediyoruz. Yaptığımız birleşme planlaması sayesinde, 3 milyar $ değerindeki maliyet sinerji hedefimizi yakalamak üzere başlatacağımız projeler , ivedilikle uygulama aşamasına geçebilecek. Planladığımız güçlü, bağımsız şirketleri kurmaya doğru gidebileceğiz.”

DuPont Hakkında:

DuPont (NYSE: DD), 1802’den beri, yenilikçi ürünler, malzemeler ve hizmetlerle, küresel pazara birinci sınıf bilim ve mühendislik sunmaktadır. DuPont müşterilerle, hükümetlerle, sivil toplum örgütleriyle ve kanaat önderleriyle işbirliği yaparak, dünyanın dört bir yanındaki insanlara sağlıklı gıda götürmek, fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmak ve yaşamı ve çevreyi korumak gibi küresel sorunlara çözüm bulunmasına yardım edebileceğine inanmaktadır. DuPont ve DuPont’un kapsayıcı inovasyon taahhüdü ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.dupont.com adresini ziyaret edebilirsiniz.