DuPont™ Nomex® Türki̇ye Eki̇bi̇ Bi̇r İlke İmza Attı:
Thermo-man® Türki̇ye’de!

ThermoMan-Turkey-hero-image

DuPont Koruma Çözümleri Nomex® ekibi dünyanın en gelişmiş termal yanık yaralanması değerlendirme sistemlerinden birisi olan DuPont™ Thermo-Man® demonstrasyonunu Türkiye’ye ilk defa getirmiş olmanın gururunu yaşıyor. Eylül ayında dört gün boyunca Gebze’de gerçekleştirilen DuPont™ Thermo-Man® demonstrasyonu etkinliğine farklı sektörlerden yüzlerce kişi katıldı. “ZORLAYICI KOŞULLAR & ÜSTÜN PERFORMANS” sloganıyla yola çıkan DuPont Nomex® ekibi doğru kıyafetlerin, kullanıcıları yoğun ısı ve alevden nasıl koruyabileceğinin detaylarını kendisine ait bu özel değerlendirme sistemi vasıtasıyla katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.

Thermo-Man®, gerçek boyutta bir mankenden ve alev maruziyeti simulasyonunda koruyucu kıyafetlerde meydana gelen potansiyel yanıkların seviyesini, derecesini ve yerini tahmin etmek için kullanılan 122 termal sensörden oluşmaktadır. DuPont™ Thermo-Man® Demonstrasyonu sayesinde 50 yıllık kanıtlanmış performansı ve koruması ile DuPont™ Nomex® elyafından yapılan aleve dayanıklı koruyucu kıyafetlerin ve diğer farklı koruyucu giysilerin arasındaki 2. ve 3. derece yanık oranları karşılaştırmaları gösterildi.

DuPont Türkiye ve İsrail Ülke Müdürü Feruza Bayramova’nın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte DuPont Türkiye ve İsrail, Tyvek®, Tychem® & Nomex® Satış ve Pazarlama Müdürü Figen Ersezer öncelikle termal riski yüksek olan endstrilerdeki tehlikelerin çeşitleri, şiddetleri ve etkileri konusunda detayları paylaştı. Bunlara göre koruyucu giysi seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterler katılımcılarla birlikte tartışıldı. Isı ve aleve dayanıklı koruyucu kumaşların karşılaştırmalı değerlendirmeleri yapılırken standartları sağladığı halde termal koruma performanslarının farklı kumaşlar arasında ne kadar değişken olabileceği gözler önüne serildi.

DuPont Türkiye Uygulama Geliştirme Uzmanı İsmail Gökhan Duman “Thermo-Man®, koruyucu özellikte olan kıyafetleri, gerçek alev ve tehlike ortam şartları simulasyonu yapılarak test etme ve bunun neticesinde koruma performanslarını değerlendirme şansı sunan test cihazıdır. Test sonunda, manken üzerinde bulunan 122 adet thermocouple sensör yardımı ile 2. ve 3. yanık oranları, oluşan yanıkların manken üzerindeki pozisyonları, yanık oluşum süreleri ve son olarak da bu tehlikeye maruz kalmanın yaşa ve metabolizma hızına bağlı olarak sağ kalma olasılığı hesaplanmaktadır” dedi ve hem koruyucu kıyafet seçiminde dikkate alınacak Norm ve Regulasyonlar hakkında teknik açıklamalar hem de farklı kumaşların koruma/dayanım/konfor vb. çeşitli kriterler nezdinde değerlendirmesini yaptı.

DuPont™ Thermo-Man® Demonstrasyonu ile ürünlerinin güvenilirliğini bir kez daha kanıtlayan Nomex® ekibi etkinlik ile ilgili görüşlerini paylaştılar. DuPont Türkiye ve İsrail Ülke Müdürü Feruza Bayramova “Thermo-Man® demonstrasyonunu Türkiye’ye getirip son kullanıcıların hizmetine sunabildiğimiz için gururluyuz. Etkinlikte dört gün boyunca farklı sektörlerden yüzlerce kişiye ulaşabildik. Kullanıcı, üretici ve karar vericiler arasında karşılıklı paylaşılan bilgilerin ve yorumların, sektörün termal koruma alanındaki gelişmesine katkıda bulunduğuna inanıyoruz” dedi. DuPont Türkiye ve İsrail, Tyvek®, Tychem® & Nomex® Satış ve Pazarlama Müdürü Figen Ersezer “Son kullanıcılarımızla direkt temasta olmak ve görüşlerini alabilmek bizler için her zaman çok kıymetli. Türkiye’de termal yanık değerlendirmesine ilişkin böyle bir test ilk defa gerçekleştirildi ve DuPont olarak bu alandaki bilgi ve deneyimlerimizi doğrudan konunun muhattaplarına aktarabilme fırsatını yakalamış olduk. Bu sayede hem termal koruma ve güvenlik bilincinin güçlendirilmesi hem de piyasadaki farklı çözümlerin daha doğru değerlendirilip ihtiyaç duyulan korumanın sağlandığından emin olunması için farkındalık yaratmaktan memnuniyet duyuyoruz. Amacına hizmet eden, başarılı ve son derece verimli bir etkinlik oldu” dedi. DuPont Türkiye Uygulama Geliştirme Uzmanı İsmail Gökhan Duman “Alev tehlikesine karşı koruyucu kıyafet seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar incelendiğinde takip edilen norm ve regulasyonların ötesinde, DuPont olarak “Güvenlik için Ekstra Zaman” ve “Isıl stresin minimum düzeyde tutulması” faktörlerine önem vermekteyiz. Bu etkinlikte bu hassasiyetimizi de katılımcılarımızla paylaştık ve kendilerinin de farkındalığına katkıda bulunduğumuza inanıyoruz” dedi.

Daha fazla bilgi için: www.dupont.com/dpt/thermo-man/dupont-thermo-man.html

DowDuPont Özel Ürünler Bölümü Hakkında

DowDuPont (NYSE: DWDP) şirketinin bir iş bölümü olan DowDuPont Özel Ürünler, sektörleri ve günlük yaşamı dönüştüren, teknolojiye dayalı malzemeler, içerikler ve çözümler konusunda dünya çapında bir inovasyon lideridir. Çalışanlarımız, müşterilerin en iyi fikirlerini bir adım öteye taşımak ve elektronik, ulaşım, yapı & inşaat, sağlık & yaşam, gıda ve işçi güvenliği de dâhil kilit pazarlarda temel inovasyonları sunmak üzere çeşitli bilimleri ve uzmanlıkları uygulamaya koyarlar. DowDuPont; Özel Ürünler bölümünü bağımsız, halka açık bir şirkete dönüştürmek üzere ayırmayı planlamaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen bizi www.dow-dupont.com adresinde ziyaret ediniz.