DuPont, Nomex® ile Müşterilerinin İnovasyonunu Kutluyor

Entegrasyon ve tasarımda mükemmellik ve yeniliği kutlayan, DuPont™ Nomex® Yenilik Ödülleri töreni, yılda bir kez gerçekleşen ve Dünya savunma pazarını bir araya getiren Paris'teki Eurosatory gösterisinde 2010 yılı Haziran ayında gerçekleştirildi.

DuPont Yaşam Koruma biriminden Jeroen Jacobs, Nomex® kullanarak inovatif tasarımlar geliştiren giysi üreticilerine ödüllerini takdim etti. Kazananlar:

‘İleri Seviye Entegrasyon’ kategorisi - WL Gore - bir acil iniş ya da tahliye durumunda hayatta kalma olasılığını önemli ölçüde artıran Nomex® bazlı Hava Ekibi Konsepti.

‘Koruma ve İşlevsellik’ kategorisi - Nomex® Remploy Swift Responder 3 (SR3) ve dünyanın ilk yangın geciktirici, karbon membran bazlı karbon/membran CBRN koruyucu giysisi. SR3, müdahale personeli başına 25 dakikadan (%80) kısa olan giyinme süresi ile hızla giyilebilen bir ekipmandır; hayati önemde dakikalar kazandırır ve CBRN olayının erken safhalarında hayat kurtarır.

‘'Tasarım ve Ergonomi' kategorisi - Fuchshuber Ultra light Nomex® Konfor İç Çamaşırı (halihazırda Nomex® üniformaları giyenler için inovatif bir kavram) Nomex® Comfort ve Lycra® içermektedir. Çok yumuşak ve düşük ağırlığa sahip bir materyaldir (100 g/m2) ve sıcak iklimlerde faaliyet gösterenler için ideal ilave koruyuculuğu sağlar.

DuPont Yaşam Koruma biriminin Pazarlama Müdürü Rodolphe Besnard, “Bu şirketlerin gerçekleştirdikleri mükemmel geliştirme çalışmaları için takdir görmelerinden büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde görüş bildiriyor. “Nomex® ile hayata geçirilen sayısız yeniliği görmek gerçekten cesaret verici.”