DuPont Tip 5/6 Kategoride Yeni Koruma Düzeyi Olan Tyvek® 500 Xpert'i Piyasaya Sürdü

DPT_EMEA_Tyvek_Classic_Xpert_Application_218x109
DPT_EMEA_Tyvek_Classic_Xpert_Studio_218x109

Cenevre, İsviçre, Kasım, 2012 - İster zararlı spreylerle bir tamirhanede, hareketli tehlikeli malzemelerle çalışıyor ya da bir suç mahallinde kanıt topluyor olsunlar, çalışanların çeşitli kontaminantlar ve partiküllerden kendilerini koruyacak uzman bir giysiye ihtiyacı vardır. 18 yıl boyunca kişi ve süreçleri Tyvek® 500 ile başarıyla koruduktan sonra DuPont, Tip 5/6 kategoride üst düzey koruma ve rahatlık sağlamak için ikinci nesil tulum. Tyvek® 500 Xpert, i geliştirdi.

Yeni tasarımı ve yapısıyla küçük partiküllerin %99,2'sini tutar (1) ve önceki modelden üç kat daha fazla sıvı (2) geçirmezlik özelliğine sahiptir. Hafif ve dayanıklıdır, giyenin ve çalışma sürecinin korunmasında olağanüstü bir seviye sağlayan inovatif tasarım özellikleri barındırmaktadır. Yine de, çalışanların, işletmeler için ekonomik açıdan uygun kalan gelişmiş tulumlarla korunabilmesi için Tyvek® 500 ile aynı fiyattan piyasaya sürülmüştür.

Gelişmiş Sıvı Korunması
Tyvek® 500 Xpert, patent bekleyen yeni dikiş teknolojisi ile giyen kişiye üstün sıvı korunması sunmaktadır. DuPont korumayı her ayrıntısında yeniden tanımlamıştır, ve sonuçta Tyvek® 500 Xpert yeni zorlu Tip 6 test yönteminden başarıyla geçmiştir (EN ISO 17491-4 Yöntem A:2008). Tyvek® 500 Xpert tam giysi Tip 4 sprey testine (EN ISO 17491-4 yöntem B) göre test edildiğinde de daha yüksek koruma gösterir. Aslında geleneksel dikişlerden önemli ölçüde daha az sıvı sızıntısı göstererek, giyenin iç huzurunu artırmaktadır. Dahası, yeni Tyvek® 500 Xpert kumaş bulaşıcı maddelere (EN 14126) ve bazı su bazlı düşük kimyasalların kimyasal geçişine karşı koruma sağlaması bakımından sertifikalıdır.

Ekstra partikül koruması
DuPont™ Tyvek® yüksek yoğunluklu polietilenden üretilen ultra ince kesintisiz elyaftan yapılan dokumasız bir malzemedir ve olağanüstü güç ve esneklik sunmaktadır. Dahası, Tyvek® 500 Xpert, Tyvek® 500'den altı kat, Mikroporöz filmli kumaşlardan on kat daha fazla partikül koruması sağlar (1). Partikül korumasında yeni bir standart oluşturmuştur; %5'lik Tyvek® 500 ve sıradan %8'lik Mikroporöz Filmli kumaş (MPF) ile karşılaştırıldığında toplam giysi içe doğru sızıntısı yalnızca %0,8'dir. Yeni tulum aynı zamanda nükleer partikül korumasında da Sınıf 2'ye ulaşmıştır (3).

Inovatif tasarım, olağandışı konfor ve üstün direnç
Tyvek® 500 Xpert giyen kişiye artırılmış koruma sağlayacak şekilde tamamıyla yeniden tasarlanmıştır. Buna yüz ve boynun hatlarına mükemmel uyum sağlayarak maruz kalma riskini azaltan yeni tasarlanmış bir başlık ve kollar başın üstüne uzandığında bile mükemmel uyumu sağlayan daha uzun kol tasarımı dahildir. Bu tasarım iyileştirmeleri rahatsız edici başparmak ilmeklerine ihtiyaç kalmadığı anlamına gelir ve daha fazla konfor ve rahatlığa olanak sağlar. Giyim denemelerinde kullanıcıların sıklıkla fark ettikleri gibi, giysilerin yeni tasarımları daha fazla hareket özgürlüğü sağlayacak şekilde son derece ergonomiktir.

Tyvek® 500 Xpert, dikiş sayısını azaltarak giysiye daha fazla güç sağlayan içeri doğru sızma ihtimalini azaltan, yapıştırılmış (dikilmenin aksine) elastik bir bele sahiptir. Giysi, her iki tarafında da bulunan antistatik işlemle, sağlam ve aşınmaya dirençlidir, silikon içermez ve olağanüstü düşük tiftiklidir. DuPont, bu giysiyi yaratırken müşterilerin ihtiyaçlarını dinledi, ve bunun sonucu olarak Tyvek® 500 Xpert'te giyenin eldivenleri takılıyken daha hızlı biçimde aşağı ve yukarı çekebilmesi için daha büyük bir fermuar çekici bulunmaktadır. Kilitli fermuar, çalışma sırasında tulumun fermuarının kazara açılmamasını da güvenceye almaktadır. Son olarak, hava ve nem buharı geçirgenliği ile, Tyvek® Xpert mükemmel koruma sağlarken, nefes alabilirliği ve giyenin konforunu en üst noktaya çıkarır.

Akıllı ambalaj
Tyvek® 500 Xpert ambalajı yalnızca koruyucu tulumunuzu güvenli şekilde saklamakla kalmaz, aynı zamanda basit resimli şemalarla giyme çıkarma prosedürleri üzerine uzman tavsiyesi sunar. Hem ambalajda hem de giysinin iç kısmında bulunan daha net boyut bilgileri ve etiketler, doğru giysinin seçilmesini sağlar. Ek olarak, yeni ambalaj, atık miktarını azaltacak şekilde daha kompakttır; tulumun hasarsız ve iyi durumda saklanabilmesini sağlamak için yeniden kapatılabilir bir yapışkanlı kapatmaya sahiptir. Ambalaj artık sunum stantlarına asılabildiğinden, tasarımı aynı zamanda ürünün sunumunu da kolaylaştırmaktadır.

DuPont Tyvek® 500 Xpert ile korumayı her ayrıntısıyla yeniden tanımlamıştır; piyasada bulunan Tip 5/6 kategorideki koruyucu tulumlar arasındaki en son inovasyonları sunabilmektedir. Sıvı ve partikül korumadaki üstün düzeyi, çalışanların, kendi kategorisinde en iyilerden biri olan tulumları giyiyor oldukları bilgisiyle güvende olabilmelerini sağlamaktadır. CE gerekliliklerinin ve ürün Yönetim incelemelerinin ötesine geçerek DuPont, yüksek kalite, sağlık, güvenlik, çevre ve etik standartlarını sürekli olarak uygulamaktadır.

(1) Maske, ayak bileği, el bileği ve kapaktan bantlanmış giysilere ilişkin EN ISO 13982-2'ye uygun olarak bir aktivite verisi için Toplam İçe Doğru Sızıntıya (TILE) göre.
(2) EN ISO 17491-4 Yöntem A'ya uygun olarak düşük düzeyli sprey testi verilerine göre.
(3) EN 1073-2'ye uygun olarak tüm aktivitelerin uygulanması sırasında içe doğru sızıntıya (1/TILA) göre.