DuPont, Cyrel® markasının 50. yılını kutluyor ve yeni nesil fleksografik baskı için yenilikçiliğe olan bağlılığını vurguluyor.

Press Release | Feb, 01 2024
Press Release
DuPont, Cyrel® markasının 50. yılını kutluyor ve yeni nesil fleksografik baskı için yenilikçiliğe olan bağlılığını vurguluyor.
 
 
 

Cyrel® markasının 50. Yıldönümü kutlaması 2024 yılı boyunca gerçekleştirilecek; Cyrel® hem müşteriler hem de endüstri ortakları ile fleksografik baskıda yeni bir çağın müjdesini veriyor.

Wilmington, 1 Şubat 2024, 2024 yılı,1974 yılında fleksografik baskı endüstrisine ilk fotopolimer plakasını tanıtan ikonik DuPont™ Cyrel® markasının 50. yıldönümünü kutluyor. O zamandan beri Cyrel® yeni çığır açmaya devam ediyor, sektördeki inovasyonun hızını belirliyor.

DuPont™ Cyrel® Flexographic Solutions Küresel İş Direktörü Tucker Norton, "Bu, DuPont ve tüm Cyrel® ekibi için olağanüstü bir an. Bu yolculuk boyunca pazara sayısız yenilik getirdik ve müşterilerimizle işbirliği içinde gelişmelere her zaman öncelik verdik" dedi.

Geçtiğimiz 50 yıl benzeri görülmemiş başarılara damgasını vurdu. Örneğin, 1990'larda DuPont, Cyrel® Digital Imager (CDI) ile flekso baskı öncesi iş akışını dönüştürdü. CDI'nın piyasaya sürülmesi sektörde devrim yarattı; baskı öncesi ekiplerinin dünya çapında analog iş akışından modern, dijital "Bilgisayardan Plakaya" iş akışına geçiş yapmasına olanak sağladı. Bu yeni dijital iş akışı, yalnızca ekstra sarf malzemesi ihtiyacını ortadan kaldırmakla kalmadı, aynı zamanda yenilikçi lazer ablatif maske sisteminin (LAM'ler) ortaya çıkışıyla baskı kalitesinde, tekrarlanabilirlikte ve üretkenlikte önemli ilerlemelere olanak sağladı. Bu ilerleme fleksografikbaskının büyümesini hızlandırdı ve ambalaj üzerine baskı için en çok tercih edilen baskı yöntemlerinden biri haline geldi.

2000 yılında DuPont, fleksografik plakaların kimyasal solventler kullanılmadan işlenmesine olanak tanıyan Cyrel® FAST sistemi termal iş akışını tanıtan ilk fleksografik plaka üreticisi oldu. Bu yenilik, plaka işleme süresini kısalttı ve LCA'mızda belirtildiği gibi solvente kıyasla sera gazı üretiminde %53 tasarruf ve yenilenemeyen enerji tüketiminde %63 azalma dahil olmak üzere önemli çevresel faydalar sağladı. DuPont, uzun süredir termal indirme iş akışlarında lider olarak görülüyor ve küresel bir termal ekipman kurulum tabanına sahip, bu daha sürdürülebilir iş akışını mümkün olduğunca çok sayıda servis firması ve matbaalara getiriyor.

Son on yıl, DuPont tarafından pazara çığır açan birçok ek teknoloji çözümü sunulduğundan, yoğun bir inovasyon dönemi damgasını vurdu. Örneğin, 2015 yılında tanıtılan Cyrel® EASY Plate, doğrudan plakanın içinde düz tepeli noktaya sahip olan ilk plakaydı; bu, baskı öncesi prosesi basitleştirdi ve müşterilerin daha fazla üretkenlik ve tutarlılık elde etmelerine olanak sağladı.

Daha sonra DuPont, Cyrel® EASY platformu üzerine inşa edilen, baskı performansını daha da artıran ve kalıp odasında kalıpların işlenmesini daha da kolaylaştıran, daha da gelişmiş bir kalıp formülasyonları ailesini temsil eden Cyrel® EASY-R plakalarını piyasaya sürdü.

Mürekkep transferini iyileştirecek bir çözüm arayan DuPont, 2018 yılında Cyrel® EASY Brite şablonlarını piyasaya sürerek sektöre "Beyazınız ne kadar parlak?" sorusunu sordu. Ekranlar, genellikle beyaz bir astar veya spot renklerle düz alanlar yazdırırken görülen yüksek hacimli mürekkep transfer uygulamalarında mürekkep dağılımını optimize etmek için tasarlandı. Matbaacılar daha az mürekkep kullanarak daha da fazla opaklık elde etmek için bu tarama teknolojisini kullanabildiğinden, bu ekranlar baskıda mürekkep tasarrufu sağladı.

Oluklu mukavva tarafında ise Cyrel® DLC kalıpları 2019'da piyasaya sürüldü. Özellikle geri dönüştürülmüş düşük üst astar ağırlıklı karton üzerine baskı yapmak için geliştirilen bu kalıp, mükemmel kalitede baskı ve daha az karton ezilme ihtiyacını karşıladı.

Yakın zamanda DuPont, hem solvent hem de termal plaka yapımı iş akışı için UV-LED pozlama için optimize edilmiş Cyrel® Lightning Plate serisini piyasaya sürdü. Bu teknoloji prestijli 2022 Fleksografik Teknik Derneği İnovasyon Ödülünü aldı ve sektördeki teknik mükemmellik için çıtayı bir kez daha belirledi.

Bu önemli dönüm noktasına değinen Tucker Norton şu yorumu yaptı: "50 yılı aşkın bir süredir tutkulu flekso uzmanlarından oluşan ekibimiz, ambalaj ve baskı endüstrisine teknolojik ilerlemeler getirmek için yorulmadan çalıştı. Sürekli yeniliğe kendimizi adadık ve fleksografiyi birlikte mükemmelleştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Önümüzdeki on yılda da ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte olacağız.”

DuPont™ Cyrel® Fleksografik Çözümler Hakkında

DuPont™ Cyrel® Flexographic Solutions, dünyanın önde gelen fleksografik plaka imalat sistemleri sağlayıcılarından biridir ve ambalaj baskı endüstrisi için teknolojileri ve ürünleri bir araya getirir. Servis firnalarının, matbaaların ve ticarethanelerin kalitesini, üretkenliğini vesürdürülebilirliğini optimize eden çok çeşitli fleksografik çözümler sunarak, raflarda göze çarpan olağanüstü basılı ambalajlar elde ediyoruz. Ürün portföyümüz fleksografik plakaları ve sleevleri, solvent ve ısıl işleme (Cyrel® FAST) için plaka yapım ekipmanlarını ve ekranları içerir. Daha fazla bilgi için ziyaret edin www.cyrel.com.tr

DuPont Hakkında

DuPont (NYSE: DD), hem endüstrileri hem de günlük hayatı dönüştürmeye yardımcı olan teknolojiye dayanan malzemeler ve çözümlerde küresel yenilik lideridir. Çalışanlarımız, müşterilerinin en iyi fikirlerini daha da ileri taşımaya ve elektronik, ulaşım, inşaat, sağlık ve iş güvenliği gibi ana pazarlarda gerekli yenilikleri sunmak amacıyla geniş yelpazedeki bilim ve uzmanlığını kullanmaktadır. Şirket, işletmeleri ve çözümleri hakkında daha fazla bilgiyi www.dupont.com adresinde bulabilirsiniz. Yatırımcılar, web sitesinin Yatırımcı İlişkileri bölümünde bulunan bilgilere erişebilir (investors.dupont.com).

 

#   #   #

 

1 Şubat 2024

 

Daha fazla bilgi almak için iletişime geçin:

Liliam Benzi

PR for DuPont Cyrel® Solutions

+55 (11) 99989-1597

ldbcom@uol.com.br

Tatiana Abib

Global Communication Leader - DuPont Cyrel® Solutions

+ 55 (11) 98930-7992

Tatiana.s.abib@dupont.com