DuPont™ Nomex® Partner Giysi Yeniliği Haberleri

Nomex® Partner Programı'nın bir parçası olarak, DuPont, Avrupalı katılımcı üreticileri DuPont™ Nomex® Partner Giysi İnovasyon Haberleri'nde yer almaya davet ederek, A+A'daki en son inovasyonlarını sunmaları için benzersiz bir fırsat sundu.

Giyen kişiye maksimum koruma sunmak için, Avrupa'daki DuPont tedarikçi ve üretici ağı boyunca orijinal Nomex® elyaflarının üretimi ve satışı da en yüksek standarda göre sürdürülmelidir. Avrupa'da DuPont, DuPont™ Nomex® Partner Programı'nı geliştirmiştir: kumaşları ve giysileri için DuPont'un sıkı kalite kontrollerine bağlı kalan, ilerlemeci, müşteri odaklı dokumacılar ve giysi üreticilerinden oluşan dikkatlice seçilmiş bir ağdır.

dpt_nomex_EMEA_partnerlabel2_PR3_218x109

Nomex® Partner Etiketi

Nomex® Ortaklık Programı çerçevesinde DuPont, katılımcı üreticileri DuPont™ Nomex® Partner Giysi İnovasyonu Haberleri'nde yer almaya davet ederek, A+A'daki DuPont standında en son inovasyonlarını sunmaları için benzersiz bir fırsat sundu.

A+A'ya hazırlıkta, inovatif Partner ürünleri DuPont tarafından dört kriter temelinde eleştirel olarak incelenmiştir: İnovasyonların:

• mevcut çözümlerden oldukça farklı olması
  • spesifik bir müşteri ihtiyacına yönelik olması
  • ilave bir performans ya da işlevsellik sağlaması
  • tasarım ya da sistem entegrasyonu bakımından yaratıcı olması gerekmekteydi

Gelen bir çok başvurunun dikkatlice gözden geçirilmesinin ardından, bir grup ürün DuPont ™ Nomex® Partner Giysi İnovasyon Haberleri olarak seçildi. DuPont A+A standında sergilenmek üzere seçilen bu inovatif ürünlerden ikisi burada sunulmaktadır.

Bristol Uniforms Ltd'den XFlex™
XFlex™ (Hainsworth® ECO-dry'ı kapsayan), hafif yangınla mücadele kişisel koruyucu ekipmanda (KKE) Bristol’ün en son silüetidir. Ergonomik tasarımı, en fazla sayıda vücut tipi için (28 kadın ve erkek boyutu mevcuttur) en üstün uyum ve konforu sağlar. XFlex™, ayırt edici sportif tasarımı ile karakterize edilir ve bir itfaiyecinin işiyle ilişkili çeşitli tehlikeli görevler için uygun giysi kombinasyonları sunar.

Dış katmanında, DuPont™ Nomex® ve DuPont™ Kevlar® bazlı Hainsworth® Atlas, harika termal performanslar, dayanıklılık ve nefes alabilirlik sağlar. Dahası, TI-technology™ olarak bilinen tasarım yapısı Nomex®'in dinamik doğasından yararlanır ve sıcaklık yükseldiğinde ekstra koruma sunar.

Nomex® aşırı ısı ve aleve karşı şişip sağlamlaşarak, ısıyı emip soğuyana kadar yumuşak ve elastik kalarak yanmaya karşı bir bariyer yaratmak şeklinde, tepki verirken, Kevlar® sabit kalarak, iki katmak arasında hava cepleri yaratır ve zaman içerisinde artan termal yalıtım sağlar .

İç katmanda, Hainsworth® ECO-dry'ın entegrasyonu daha fazla konfor ve giyilebilirliğe olanak sağlar. ECO-dry aslında anti-statiktir, anti-mikrobiyaldir ve doğal olarak nem çeker. Nem buharının emilmesini ve buharlaşmasını düzenler, kokuyu kontrol eder ve giyenin yazın serin, kışın sıcak hissetmesini sağlar.*

Iturri'den e+ARC® RS giysileri
Standart yangına dirençli giysiler kullanıcının aleve karşı korunmasını sağlar, ancak elektrik arkıyla ilişkili risklere maruz kaldığında bu giysiler kullanıcıyı tam olarak koruyamayabilir. Iturri'nin yeni e+ARC® RS giysileri çalışanlara, elektrik arkı yanıklarına karşı artan termal koruma sağlar. Bu giysiler aslında bu risk için özel olarak geliştirilmiştir ve mükemmel termal koruma ve yırtılmaya dayanıklılık kalitesi sağlar.

Estambril® Group, DuPont™ Nomex® Comfort ve DuPont™ Kevlar® elyafları kullanarak, orta-hafif ağırlığına (220 gr/m2) rağmen mükemmel koruma seviyeleri sağlayan e+ARC® kumaşlarını yarattı. Öne çıkan performansların ardındaki sır, inovatif kumaş yapımı çözümü ile yüksek mekanik güç ve termal yalıtım sağlayan Nomex® ve Kevlar® elyafların bir kombinasyonudur.

e+ARC® kumaşları homojen olmayan bir karışımdan yapılmıştır, bu durum kumaşa termal bir atağa karşı tepki verme kapasitesi kazandırmıştır. Sıcağa maruz kaldığında, kumaş asimetrik büzülme ile karşılık verir, böylece yalıtımı ve korumayı daha da artırabilen bir ekstra hava haznesi oluşturur.**

* Bristol Uniforms Ltd tarafından sağlanan bilgi
** Iturri S.A. tarafından sağlanan bilgi